Dacă vrei să găseşti izvorul trebuie să mergi în amontele râului contra curentului (Papa Ioan Paul al II-lea)

Autor: editorial staff

În fiecare zi la redacţia noastră sosesc multe declaraţii şi scrisori de la persoane care s-au decis să intre în Mişcarea Inimilor Curate,  pentru a merge împreună cu Isus prin viaţă „contra curentului”, pentru a cunoaşte pe deplin fericirea pe care o poate da numai bucuria iubirii adevărate. Iată fragmente din scrisorile primite:

 

„Doresc să mulţumesc Domnului Isus şi Preacuratei Fecioare Maria datorită căreia viaţa mea a căpătat sens. Ei m-au tras din mrejele necurăţiei, narcoticelor, alcoolismului, steridelor. Ce a fost este de domeniul trecutului, iar viitorul este Isus Cristos.Am intrat în Mişcarea Inimilor Curate, pentru că doresc să am pentru totdeauna inima curată pentru Domnul meu şi să-i dăruiesc în fiecare zi cea mai perfectă iubire. Am încredere că voi reuşi în această provocare, deoarece: „Pot face totul în Acela care mă întăreşte cu ajutorul Preacuratei!” (preotul Maksymilian Kolbe).„Isuse am încredere în Tine!”

Karol 17 ani

„Îmi încredinţez viaţa mea, inima, iubirea lui Isus. Ştiu că El mă iubeşte fără condiţii, întotdeauna. Îmi dau seama că Satana face totul pentru a-mi obţine sufletul, pentru a mă desprinde de Dumnezeu, simt aceasta prin ispitele care mă apasă. Ştiu că voi mai avea căderi. Ştiu însă că Isus mă va ridica din cădere, va însănătoşi rănile mele, mă va alina la pieptul său, îmi va şterge  lacrimile şi în final mă va conduce la maturitate deplină”.

Mariusz

 

„Aş dori să fac parte din Bucuria Inimilor Curate, pentru că eu aşa o numesc. A fi cu Domnul Isus înseamnă a fi fericit cu adevărat”.

Bartek

 

„Curăţia este cred cel mai frumos dar pe care l-am obţinut de la Creator, de aceea m-am hotărât să nu-l irosesc. Apartenenţa la Mişcarea Inimilor Curate îmi dă putere în lupta zilnică. Adesea, simt ispite dar nimeni nu a spus că va fi uşor: „Dacă vrei să găseşti izvorul trebuie să mergi în amontele  râului contra curentului” (Papa Ioan Paul al II-lea: Triptic roman). Să nu ne fie teamă de provocări, se merită să le înfruntăm! Nimic nu dă mai multă fericire ca inima curată. Din toată inima doresc şi fac totul pentru a învăţa să iubesc cu iubire curată aşa cum ne-a iubit pe noi Isus Cristos. Numai o asemenea iubire este adevărată, durabilă. Mă rog pentru ca toate surorile şi fraţii din Mişcarea Inimilor Curate să aibă parte de forţă. Aleluia!”

Asia

 

„Legătura mea cu Mişcarea Înimilor Curate a început ca la mulţi alţii. La început mă rugam pur şi simplu. După mai mult timp, neliniştită că nu am să reuşesc m-am hotărât să intru în această mişcare. Pe măsură ce timpul trecea rugăciunea a început să dispară, nu era din tragere de inimă, ci obligaţie şi aşa până am renunţat. Uneori, numai când aveam poftă mă rugam. Am reflectat şi am dorit să încep totul de la început cu o mai mare conştiinţă a slăbiciunii mele. Aveam toată speranţa că Domnul mă va ajuta. Am hotărât să intru în Mişcarea Inimilor Curate, de data aceasta din toată inima. Am 24 de ani, iar pentru mine este foarte important să-mi păstrez curăţia, nu mă bazez numai pe voinţa mea, ci pe lucrarea harului dumnezeiesc. Intotdeauna greutatea este mai uşor de purtat în doi. Înainte, atunci când aveam căderi mă dispreţuiam şi cădeam în păcat şi mai adânc. Acum alerg imediat să mă spovedesc cu speranţa că Dumnezeu mă va ierta şi mă va conduce înainte. Doresc să fiu înscrisă în cartea Mişcării Înimilor Curate şi să primesc binecuvântarea specială. Pentru mine este important să fiu înconjurată cu rugăciuni speciale  în această intenţie, iar eu la rândul meu vreau să nu-i uit pe cei care luptă pentru curăţia lor”.

 „Duminica„

 

Doresc nespus să intru în Mişcarea Inimilor Curate şi să fiu curat, sănătos şi liber. Doamne Isuse Cristoase îţi încredinţez inima şi trupul meu pentru a mă însănătoşi, a mă elibera şi pentru a învăţa să iubesc  cu o dragoste adevărată. Vreau să fiu prietenul Tău adevărat. Tânjesc să-mi dai mâna Ta şi să mă conduci toată viaţa spre mântuire”.

Andrei din Lituania

 

„Prin intrarea în Mişcarea Inimilor Curate dorim să ne dăruim fără margini lui Isus Cristos şi să-i încredinţăm viaţa noastră. Ştim că fără ajutorul lui nu putem rezista în iubire şi curăţie. Ne dăruim în întregime lui Isus şi îndurării Sale. Am speranţa că decizia de a intra în Mişcarea Inimilor Curate luată împreună va da roade bogate în viaţa noastră. Cristos este Calea şi pe ea dorim să mergem împreună”.

Magda şi Marcin

 

„Doresc să intru în această mişcare, cu toate că îmi dau seama că pentru mine este o grea încercare. Când mă ridic din cădere şi promit că voi rezista, din nou cad şi realizez cât de slabă sunt. Ştiu că am nevoie de ajutorul divin. Vă rog să mă pomeniţi în rugăciunile voastre. Datorită Domnului voi putea să înving slăbiciunile mele. Cea mai lungă perioadă de curăţie a fost de 87 de zile. Aş dori să mă eliberez de acest păcat, de aceea sunt hotărâtă să lupt cu el şi să nu mă predau. Îţi ofer Ţie Doamne toată viaţa mea”.

Magda

 

Redacţia

 

 

 

precedentă   |   următorul înapoi

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86