Niciodată nu voi înceta să lupt pentru castitate

Autor: świadectwo

Totul a început, ca de obicei în asemenea împrejurări, de la reviste demoralizatoare de tipul „Bravo”, „Dziewczyna” etc. În ele mă interesau adesea rubrici cum ar fi: „Prima dată”, „Intimitate”, sau alte titluri care spuneau ceva despre sex.

 

Orice revistă mi-ar fi căzut în mână, imediat căutam sfaturi sexuale sau ceva în stilul acesta. Cu timpul am ajuns să doresc mai mult şi am început să privesc filme pornografice, iar mai târziu am descoperit masturbarea. Atunci nu am ştiut că este un păcat, cu atât mai mult cu cât am citit undeva că aceasta reprezintă ceva normal în perioada adolescenţei. Îmi producea atâta satisfacţie că făceam aceasta uneori chiar şi de trei ori pe zi. Aveam pe atunci 16 ani şi 1-am molipsit şi pe verişorul meu mai tânăr cu 2 ani.

Întotdeauna m-au interesat fetele, dar în acea perioadă le priveam prin prisma necesităţilor mele sexuale şi numai Divinitatea a făcut să nu cunosc nici una mai îndeaproape, pentru a-i distruge viata şi cu ocazia aceasta şi pe a mea. Bălăcirea mea în păcat a durat 5 ani, cu mici întreruperi.

Provin dintr-o familie catolică şi destul de regulat mergeam la biserică, dar în principal pentru a mă întâlni cu colegii (să vorbesc despre cum a fost sâmbăta la discotecă). Dumnezeu şi rugăciunea mergeau pe alt plan. La spovedanie mergeam înaintea sărbătorilor, dar aşa se face că nu am mărturisit niciodată acest păcat.

La un moment dat a început să mă mustre conştiinţa, a început să-mi lipsească ceva. Am devenit tot mai ascuns, am început să mă închid în mine însumi, eram foarte timid şi la fiecare pas mă loveam de ceva. Nu mă simţeam în largul meu, nu reuşeam să-mi explic aceasta, nu ştiam ce se întâmplă cu mine şi de unde provine. Dădeam vina pe toţi, numai pe mine nu. Aveam o viaţă psihică complet deformată, puteam să gândesc numai la vreo situaţie de viaţă şi de moarte, în gând dezbrăcam vreo femeie, indiferent de vârstă. Mă săturasem. Uneori îmi era lehamite de mine, dar nu ştiam cum să mă schimb. Atunci mi-a căzut în mână revista voastră. Am început să o  citesc  numai  pentru  faptul că întâmplător am zărit tema: Ce ar trebui sa fie viaţa sexuală. Am citit mărturiile inserate acolo şi atunci am descoperit: „Doamne, aici este vorba despre mine”. Numai atunci mi-am dat seama ce mult rău am făcut Domnului Isus.

Din clipa aceea am vrut imediat să mă schimb. În revista voastră atât de mult se vorbeşte despre iubirea adevărată care întotdeauna mi-a lipsit. Am început să mă gândesc la viaţa mea de până atunci şi am înţeles că în multe situaţii eu am fost de vină, cu egoismul meu, şi nu altcineva. Am decis să încetez cu acest nărav şi la început am dat greş. Am început să mă rog în mod regulat cu rozariul şi 1-am rugat pe Domnul Isus să mă scoată din mocirla păcatului. Se întâmpla că ţinea o lună, iar apoi cădeam din nou în păcat. Aşa până când în parohia noastră a avut loc o misiune sfântă care a durat 6 zile. M-am gândit că este singura ocazie pentru a termina definitiv cu păcatul. În fiecare zi mergeam la biserica şi mă străduiam să particip la Serviciul Divin. M-am spovedit sincer şi am luat comuniunea sfântă. Din momentul acela m-am schimbat. Nu am mai decăzut nici măcar o dată, cu toate că simţeam îndemnul Satanei către rău. Niciodată însă nu voi înceta să lupt pentru curăţia inimii mele şi doresc să mă abţin de la viaţa sexuală până în momentul Sacramentului Căsătoriei.

Mă rog la Isus Îndurătorul să nu mă părăsească niciodată. Mă rog pentru toţi care au năravul auto-violării şi pentru cei care s-au eliberat de acesta să nu mai cadă din nou în el, iar cei care persistă în acest nărav să găsească drumul către deplina fericire. Domnul Isus se bucură pentru fiecare păcătos convertit.

 

Adam

 

precedentă   |   următorul înapoi

Copyright © Wydawnictwo Agape Sp. z o.o. ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, tel./ fax: 61/ 852 32 82 | tel. 61/ 647 26 86