• contact@example.com
  • 666 888 0000

Persecuția creștinilor în secolul XXI

În Pakistan, creștini arși de vii. Card. Tauran: e o barbarie

Radio Vatican

Cardinalul Jean-Louis Tauran, președintele Consiliului Pontifical pentru Dialog Interreligios a denunțat asasinarea unui tânăr cuplu de soți din Pakistan, care fusese acuzat de blasfemie. Cei doi erau părinți a patru copilași. Într-un interviu acordat Postului nostru de Radio, cardinalul a spus că a fost șocat de astfel de “acte barbare”.

Czestochowa: rugăciune pentru creştinii din Orientul Mijlociu

RV 26 august 2014. „Creştinii din Orientul Mijlociu au nevoie de sprijinul nostru”: este apelul pe care l-au reamintit episcopii polonezi în ajunul sărbătorii Madonei Negre de la Czestochowa de marţi 26 august.

Nigeria. Gruparea extremistă Boko Haram atacă din nou

În Nigeria au avut loc două noi atacuri teroriste, cel mai probabil comise de grupul islamic extremist Boko Haram, în urma cărora mai mult de 100 de persoane au murit.

Continuă exodul creştinilor din Irak

Aproximativ 80% dintre creştinii din Irak au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara de la căderea regimului Saddam Hussein, în 2003, şi până astăzi.

Credinţă şi Martiriu

Mărturia de credinţă a Bisericii Greco-Catolice Române în timpul persecuţiei comuniste

Pakistan: continuă episoadele de violenţă împotriva creştinilor

Violentată de fiul patronului şi apoi arsă de vie când l-a ameninţat că îl va denunţa poliţiei. Este istorie, povestită de agenţia Asianews, a unei tinere îngrijitoare creştine, Kirian George, care lucra în casa unei familii musulmane la Sheikhupura, orăşel din statul Punjab pakistanez.

Semnale de alarmă privind violenţe şi discriminări împotriva creştinilor egipteni

(RV – 30 octombrie 2012) În vreme ce Biserica Coptă Egipteană se pregăteşte să-şi aleagă noul Papă, Kamil Seddiq – Secretar al organismului responsabil cu afacerile administrative ale Bisericii, lansează un semnal de alarmă privind violenţele şi discriminările faţă de proprii credincioşi.

Catolici în Orientul Mijlociu: statistica şi ţările

Aducem mulţumiri împreună lui Dumnezeu cel Bun şi Îndurător pentru roadele abundente pe care Biserica în Orientul Mijlociu le-a primit în aceşti aproape 2000 de ani ai existenţei sale.

Atentatului într-o catedrala siro-catolică în Irak

Radio Vaticana

În Irak sunt zile de durere şi consternare după atentatul comis duminica trecută, 31 octombrie la Bagdad, şi care a costat viaţa a 58 de persoane, între care 8 copii, zece femei şi doi preoţi.