Mişcarea inimilor curate

Mărturie

wrz 19, 2019 Birou Editorial
„O iau de la început. Am întârziat mult timp cu decizia de a intra în Mişcarea Inimilor Curate, o lăsăm de azi pe mâine. Am înţeles că Dumnezeu doreşte aceasta de la mine, cea să mă elibereze în acest fel aşteaptă pasul meu. Dacă eu nu doresc să mă eliberez din păcat, Dumnezeu nu mă va vindeca cu forţa.
Va fi greu dar mai uşor este să dai drumul unui sac de pe munte, decât să-l cari acolo cu tine. I-l rog pe Dumnezeu să-mi dea putere, pentru că ştiu că Satana va lupta pentru sufletul meu prin cele mai diverse modalităţi. Am încredere în Isus care a spus: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită”. (A doua epistolă a lui Pavel către Corinteni 12,9).
 Krzysiek

„Doresc să-i mulţumesc Domnului Isus şi Preacuratei Fecioare Maria, datorită cărora viaţa mea a luat sens. Ei m-au scos din capcana necurăţiei, a narcoticelor, a alcoolului şi a steridelor. Acea etapă este de domeniul trecutului, iar viitorul meu    este Cristos. Am intrat în Mişcarea Inimilor Curate pentru că tânjesc să am mereu inima curată pentru alesul meu şi să-i dăruiesc iubirea curată în fiecare zi, tot mai desăvârşită. Mă încred că voi reuşi să fac faţă acestei probe, pentru că „Pot tot în Acel care mă întăreşte Preacurata” (părintele Maksymilian Kolbe). Isuse am încredere în Tine!”

Karol, 17 ani

„Astăzi m-am decis împreună cu logodnicul meu să intrăm în Mişcarea Inimilor Curate. Până la căsătorie mai sunt 4 luni şi ne-am hotărât să ne pregătim mai cu nădejde pentru acest sacrament. Lui Dumnezeu încredinţăm logodirea noastră, căsătoria şi familia”.

Małgorzata şi Piotr

„De la un timp mă întreb care este drumul meu în viaţă. Isus mi l-a arătat – acesta este curăţia. Ştiu că acest drum nu este uşor, dar pentru a atinge scopul trebuie să dai de greu. Doresc să devin un om desăvârşit, să-mi formez personalitatea şi să fiu tot mai aproape de Dumnezeu. Mă rog să am un soţ bun şi treaz. Ştiu că prin ajutorul lui Dumnezeu îl voi găsi. Dumnezeu mă iubeşte şi mă ajută să păstrez acest har minunat care este curăţia”.

Justina, 17 ani

„M-am încredinţat lui Isus , am început o viaţă nouă în care i-am acordat conducerea mea. Vreau să trăiesc conform voii Lui. El şi-a dat pentru mine viaţa ca să trăiesc alături de El în veşnicie, deci doresc să-i ofer inima mea mică dar curată. Astăzi este atât de greu dar cu Isus putem depăşi toată greutatea, Ştiu că singură nu aş învinge tentaţiile cu care ne întâlnim la fiecare pas. Sunt slabă, dar Domnul îmi dă putere şi este cu mine pentru că îi dau viaţa mea. El bate la uşa fiecărei inimi, vrea să o cureţe de murdărie şi să locuiască în ea mereu, trebuie numai să-i deschizi şi să-l inviţi. Nu vă fie teamă! Mă rog pentru membrii Mişcarea Inimilor Curate şi pentru cei cărora le lipseşte curajul. Rugaţi-vă Duhului Sfânt pentru acest har. El vă va întări şi vă va da putere.

Agnieszka

„M-am hotărât să mă încredinţez lui Dumnezeu cu totul şi să aştept dragostea curată şi adevărată pentru care mă rog în fiecare zi. Ştiu că Dumnezeul milostiv niciodată nu mă va părăsi şi mă va ajuta în drumul meu „contra curentului”. Ca motto am ales cuvintele lui Ioan Paul al II-lea: „Primeşte cuvântul lui Isus. Ai încredere în El şi ea în primire misiunea vieţii tale. Oamenii timpurilor noi aşteaptă mărturia ta. Nu-ţi fie teamă !. Isus este cu tine”.

O cititoare

„Am şovăit îndelung dacă să intru în Mişcarea Inimilor Curate, pentru că mă gândeam că nu am să reuşesc să fac faţă cerinţelor. Din totdeauna mi-am dorit să păstrez curăţia înainte de căsătorie, pentru a putea să mă bucur de o adevărată iubire după căsătorie. Nu vreau să o mistui petrecându-mi timpul în faţa televizorului sau la calculator. Vreau să lupt contra leneviei mele şi să fac în fiecare zi ceva bun şi util. Vreau să mă bucur de fiecare zi pe care mi-o dă Domnul”.

Ania

„De mai mult timp am realizat că doresc să rămân curată până în ziua căsătoriei.

Această idee s-a maturizat în mine. Vreau să fiu aproape de Dumnezeu. Doresc ca viitorul meu soţ, pe care încă nu-l cunosc, de asemenea să-L însoţească pe parcursul vieţii sale. Vreau să mă dăruiesc curată. Sexul nu este cel mai important!
Oamenii pot să râdă, să-şi bată joc, să ia în derâdere, să arate cu degetul. Ştiu că se poate întâmpla şi asta. Sunt profund conştientă de justiţia deciziei mele. Este minunat să înoţi „contra curentului” – cu valul iubirii lui Dumnezeu”.
Klaudia

„Doresc să fiu inclusă în Mişcarea Inimilor Curate. De mult timp am purtat în inimă această decizie, iar astăzi transmit declaraţia mea conştientă pe care m-am rugat. Vreau să fiu alături de oameni care la fel ca mine acordă şi îi dăruiesc viaţa lui Isus, pentru că numai El o cunoaşte în întregime. Doresc ca prin viaţa mea să glăsuiesc iubirea Sa, pentru ca să se simtă bine în inima mea curată. O să-L rog să-mi dea harul de a mă menţine mereu pe calea cea bună (…). Ştiu că El întotdeauna mă aşteaptă la Euharistie, la rugăciune, în cuvintele Sfintei Scripturi şi a sacramentului comuniunii”.

Monika

„ Am numai cincisprezece ani, dar doresc nespus să intru în Mişcarea Inimilor Curate. (…) Cândva m-am gândit de ce vreau să fac asta, de ce vreau să fiu altfel decât colegele mele. (…) In timpul catehismului de reculegere de anul acesta al Mişcării Inimilor Curate sub titlul Lumină-Viaţă , am înţeles în ce constă păstrarea curăţeniei şi de ce merită să o păstrezi. Am înţeles că de felul meu de a mă purta în acest domeniu depinde destinul colegilor mei. Am ajuns la concluzia că felul în care sunt acum va da roade mai târziu când voi întemeia o familie”.

Diana

„Nu poţi avea o atitudine pasivă faţă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru (…), de aceea şi eu doresc să iau parte la clădirea civilizaţiei iubirii. Am ales o zi specială pentru a intra în Mişcarea Inimilor Curate – prima zi de sâmbătă a lunii. Doresc ca inima mea să fie curată, blândă şi smerită asemenea Inimii Preasfinte a Lui Isus şi a Preacuratei Fecioare Maria. Nu sunt dependentă nici de pornografie, nici de onanism, cu toate acestea iu că Satana există cu adevărat şi numai aşteaptă să-mi ducă sufletul aiurea. Pentru aceasta vreau ca în deosebita Mişcarea a Inimilor Curate cu ajutorul Duhului Sfânt să mă maturizez pentru o iubire frumoasă, curată şi responsabilă, care „nu este o jucărie” (Ioan Paul al II-lea). (…) „Omul nu poate trăi fără iubire. Omul rămâne pentru sine o fiinţă neînţeleasă dacă viaţa sa este lipsită de sens, dacă nu apare iubirea, dacă nu o întâlneşte, dacă nu o atinge şi nu-i aparţine într-un fel, dacă nu găseşte în ea o participantă vie” (Ioan Paul al II-lea).

Ela

„Am intrat în Mişcarea Inimilor Curate pentru că vreau să învăţ să iubesc adevărat şi cu o iubire curată aleasa mea, care de asemenea aparţine de Mişcarea Inimilor Curate. Ea a fost lângă mine atunci când mi-am încredinţat inima Domnului Isus. Ştiu că numai Isus este cel mai bun şi mai adevărat îndrumător. Învăţ cum să devin un adevărat bărbat, învăţ cum să-mi respect aleasa. Acum în fiecare zi observ şi descopăr în ea ceva nou, devine tot mai frumoasă în ochii mei, iar timpul petrecut cu ea îmi aduce o imensă bucurie. Amândoi construim casa noastră pe scală, în Cristo, o construim cu bucuria tinerească a inimilor”.

Wojciech

„Am deja un prieten, de aceea ştiu cât de greu este să te abţii de la convieţuire.

Cu toate că în ziua de astăzi majoritatea oamenilor nu ţin cont de asta, înainte de căsătorie, eu vreau să fiu alta. Atracţia erotică mă ispiteşte profund, dar nu vreau să mă las. (…) In faţa mea sunt multe semne de întrebare. Ştiu că visul meu este să mă dăruiesc unui singur om în ziua căsătoriei. Nu ştiu dacă acel om va fi prietenul meu actual. In fiecare zi îl rog de Dumnezeu pentru un soţ bun, cu o iubir5e curată şi frumoasă. Am încredere că Dumnezeu mă va ajuta”.
 Ewa