Mişcarea inimilor curate

Mişcarea inimilor curate

wrz 19, 2019 Birou Editorial
Aceasta a coincis cu experienţa personală a redactorului şef Iubiţi-vă! Preotul Mieczysław Piotrowski TChr care în timpul unei vizite la câţiva adolescenţi a găsit mai multe reviste pentru tineret (Brawo, Dziewczyna, etc.). Când a luat ştiinţă despre conţinutul lor a început să se gândească tot mai des la ideea curăţiei printre adolescenţi. In urma ecoului printre cititori a apărut ideea de a crea ceva „local”. Iniţial ideea s-a numit Cruciada Sociala a Iubirii (denumire legată de titlul întreg al revistei: Revistă catolică bilunară a Cruciadei Sociale a Iubirii: Iubiţi-va! Si bineînţeles legată de Cruciada Socială Iubirii a primatului Wyszyński care a inspirat apoi deschiderea revistei de către primul redactor, părintele Tadeusz Myszczyński TChr.) Revoluţia Inimilor Curate, etc., iar uneori – Mişcarea Inimilor Curate (MIC).
MIC nu tratează probleme noi, te grăbeşte numai să te încredinţezi în Domnul Isus. Membrii săi se angajează să aibă grija de a rezista în harul sfinţiei, în abstinenţă de la convieţuirea sexuală până la încheierea legăturii de căsătorie şi a lupta pentru libertatea de la orice viciu. MIC nu este o societate formala: Redacţia Iubiţi-vă! îndeplineşte funcţia de a trimite impulsuri adăugând o anumita idee, lansând un anumit stil de viaţă în conformitate cu atitudinea evanghelică a omului, adesea astăzi uitată. Multe persoane au aderat la Mişcare – ne înştiinţează că adesea se simt singure –iar crearea acestei mici societăţi MIC este o iniţiativă bine venită pentru toată lumea. Mişcarea în continuă dezvoltare, deci poate în viitor va exista un program mai larg de lucru anual pentru comunităţile locale.
Deocamdată redacţia se întâlneşte cu membrii MIC în perioada recolecţiei de vară (prima a avut loc în Anul Jubiliar în localitatea Maków Podhalański).
MIC ia parte şi la organizarea aniversării binecuvântatei Karolina Kóżkówna (31 iulie – 1 august) în localitatea Zabawa de lângă Tarnowa, unde se afla sanctuarul ei. Binecuvântata Karolina este patroana Mişcării începând din 18 XII 2002 când reprezentanţii redacţiei au primit din mâinile episcopului W. Skworca relicvele sfintei. De asemenea iarna la Czestochowa are loc întâlnirea din perioada adventului.
Uneori, a invitaţia diecezelor, reprezentanţii Iubiţi-vă! Sunt invitaţi la întâlniri cu tineri pentru a promovarea ideii castităţii (aşa cum a avut loc la Rzeszów, Przemyśl sau Łancut).
Informaţiile referitoare la condiţiile de intrare în MIC le găsiţi în pagina noastră de internet sau în fiecare număr al revistei noastre.
Va dorim ca prin cântarea adusa lui Isus să primiţi mereu multa bucurie.

In numele Domnului,
Redacţia Iubiţi-vă!